Jelentkezéssel kapcsolatos információk

Továbbra is várjuk az intézményünk iránt érdeklődő szülők jelentkezését a 2023/24. nevelési évre!

A jelentkezést a bukfencovoda@t-online.hu email címen, vagy +36-70-638-58-59 telefonon várjuk.

Amennyiben gyermekét a Bukfenc Óvodába szeretné beíratni, a következő a teendő:

A Szándéknyilatkozatot kitöltés után elektronikus úton megküldeni a hello@bukfencovi.hu e-mail címre, vagy telefonon jelentkezni, munkanapokon 8-16 óra között a megadott telefonszámokon, esetleg különösen indokolt esetben személyesen, előre egyeztetett időpontban.

A beiratkozás helyszíne: Bukfenc Óvoda 1202 Budapest Hunyadi János tér 12-14.

A beíratás napjára a következő dokumentumokra lesz szükség:

  • A gyermek nevére kiállított személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolvány, TAJ-kártya
  • A szülő (törvényes képviselő) személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolvány
  • A gyermek születési anyakönyvi kivonata
  • A gyermek oltási könyve

A hatékony beiratkozás segítéséhez összegyűjtöttük a legfontosabb kérdéseket és válaszokat:

  1. Hol találom meg a kötelező felvételt biztosító óvodát?
    Az Oktatási Hivatal honlapján (www.oktatas.hu) a KIR hivatali ügyek menüpont Köznevelési intézmények körzethatárait tartalmazó publikus nyilvántartás pontjában vagy a https://kir.hu/korzet oldalon elérhető az óvodai körzeteket tartalmazó nyilvántartás, ahol lehetőség van település, közterület vagy óvoda alapján is keresni. Ezenkívül az intézményekben, illetve a települési önkormányzatoknál a helyben szokásos módon tájékoztatják az érintetteket, így ha esetleg a saját közterületére vonatkozóan nem talál információt a Hivatal honlapján, úgy az önkormányzathoz fordulhat további tájékoztatásért.
  2. Mi a teendőm, ha szeretném engedélyeztetni gyermekem óvodakezdésének elhalasztását?
    A hatályos jogszabályi rendelkezések alapján a szülők – legkésőbb a tárgyév május 25-éig benyújtott – kérelemben kérelmezhetik a területileg illetékes járási hivatalnál gyermekük óvodakezdésének halasztását. A járási hivatal a szülői kérelem alapján, a gyermek jogos érdekeit szem előtt tartva felmentheti a gyermeket az óvodai foglalkozáson történő részvétel alól annak az évnek az augusztus 31. napjáig, amelyben a gyermek a negyedik életévét betölti, ha ezt a gyermek családi körülményei, sajátos helyzete indokolja. A kérelem benyújtásával kapcsolatban forduljanak a lakóhelyük alapján területileg illetékes járási hivatalhoz.

További információk, időpont egyeztetés:

Faragó Tímea
+36 70 638 58 59 vagy +36 1 285 60 61
e-mail: hello@bukfencovi.hu


Nálunk akár egy egész héten át, kötöttségek nélkül, ingyen próbálhatják ki az ovit a gyermekek! A részletekről érdeklődjenek a fenti elérhetőségeken!

A gyerekkor legemlékezetesebb évei az óvodához fűződnek, ezért nagyon fontos a megfelelő intézmény kiválasztása a kicsiknek. Bízunk benne, hogy a Bukfenc Ovis élményeire minden gyerek szívesen emlékszik majd. Látogasson el hozzánk, és győződjön meg róla: itt jó helyen lesz a kicsi.

2000-ben érkeztek első óvodásaink, és azóta is két kis létszámú, legfeljebb 17 fős csoporttal működünk. Összeszokott, szakképzett csapatunk – öt főiskolát végzett óvodapedagógus, két szakképzett dajka, kertész és takarítónő – garantálja, hogy minden egyes nap igazi élményt jelentsen a hozzánk járó gyermekeknek.

180 m2-es épületünk Pesterzsébeten, családi házas zöldövezeti környezetben található. A Bukfenc Ovit belülről is úgy alakítottuk ki, hogy terei, funkció minél hatékonyabban szolgálják a kicsik szellemi-testi-lelki fejlődését: ebben a tornaterem; a 70 m2-es fedett, padlófűtéses uszoda; a hatalmas, fa játékokkal beépített füves udvar és izgalmas belső terek segítenek.