Egy évünk az oviban

Bukfenc nap: Ez az óvoda szülinapi bulija, amit minden évben szeptember végén ünnepelünk meg az udvaron, közösen a szülőkkel. Sok-sok versengés, játék, móka, táncház és bográcsban készült finomság, vagy szüreti mulatság teszik emlékezetessé ezt a napot.

Mikulás ünnepség: A Mikulás minden évben meglátogatja a gyerekeket. Érkezése előtt az óvó nénik bábelőadással szórakoztatják a kicsiket és testvéreiket (akiket szintén meghívunk erre a napra).

Karácsony: külön ünnepelünk a kicsikkel délelőtt, amikor a karácsonyfa alatt megtalálják az ajándékokat. Délután pedig a szülőket lepjük meg a gyerekekkel együtt készített műsorral és ajándékokkal.

Farsang: minden évben jelmezbált rendezünk, ahol a vállalkozó kedvű szülők is beöltöznek. Az óvónők mesedramatizálással lepik meg az ovisokat ezen a napon. A délelőtt sok-sok játékkal, zenével, jelmezbemutatóval zajlik és a végén természetesen minden résztvevő jutalmat kap!

Vers- és mesemondó délelőtt: Erre az eseményre a költészet világnapján kerül sor, immár 7 éve, minden márciusban. A vállalkozó kedvű résztvevők oklevelet kapnak.

Húsvét: Az óvoda udvarán kereshetik meg a gyermekek a Nyuszi ajándékát:) A Húsvét hétfőt követő napon locsolkodást tartunk, amikor a fiúk locsolóverssel és kölnivel érkeznek a lányok pedig piros tojással.

Föld napja: ezen a napon nem csak az ovis foglalkozások keretében emlékezünk meg a Föld napjáról, hanem a szülőkkel együtt, közösen virágokat ültetünk az óvoda kertjében kihelyezett ládákba.

Anyák napja: Az édesanyákat az ez alkalomra feldíszített teremben, egyénileg köszönti gyermekük verssel és saját készítésű ajándékkal. A nagymamáknak a szülőkkel közösen készíthetnek az ünnepet megelőző délután meglepetést, amit aztán a jeles napon együtt adhatnak át.

Apák napja: Az Anyák napjához hasonlóan köszöntik a gyermekek apukájukat. Készülnek verssel, ajándékkal, süteménnyel.

Gyereknap: Csupa móka és vidámság ez a délelőtt, légvárral, arcfestéssel és rengeteg közös játékkal.

Évzáró: mindkét csoportban műsorral készülnek a gyerekek, amit az év során megismert dalokból, versekből és mesékből állítunk össze.

Ballagás: mindig szomorú szívvel búcsúzunk az iskolába készülő ovisainktól, ugyanakkor természetesen büszkék is vagyunk rájuk, hiszem az oviban eltöltött évek alatt annyit változtak, okosodtak. Külön műsorral készülnek a ballagók és a kisebb csoportosok búcsúztatják őket. Szeretnénk számukra minél emlékezetesebbé tenni ezt a napot, ezért a ballagást követően megvendégeljük őket tortával, limonádéval és minden ballagó egy személyre szóló ajándékot kap tőlünk.

Nyár: Az évzárót követően a játéké a főszerep. A nyári időszakban rengeteg időt töltünk az udvaron. Az uszodát mindennap használjuk, mivel olyan a kialakítása, hogy kertkapcsolattal is rendelkezik, ezért gyakorlatilag az ovin belül van lehetőség a strandolásra. A nyári időszakban nagyon sok iskolába járó, volt ovisunk is visszalátogat hozzánk, akiket mindig szeretettel várunk!